novashjarta

Alla inlägg den 25 januari 2015

Av Matilda - 25 januari 2015 12:20

Här kommer fortsättningen på Novas resa.


Nova hamnade som jag skrev i förra inlägget direkt på neontalavdelningen eftersom hon hade svårt med andningen. Just då var det ingen som misstänkte hjärtfel och de hörde inget blåsljud utan de trodde det var efter kjejsarsnittet det var tydligen inte helt ovanligt med andningssvårigheter efter snitt.


Själv var jag nysnittad och fick åka upp i sängen direkt från op. Var där en stund men mådde inte bra och ade fruktansvärt ont så jag tillbringade en del av kvällen nere på bb. Det var sjukt jobbigt eftersom jag hade kateter och var ryggbedövad kunde jag inte kliva upp och gå som jag ville heller. Dagen efter på fredagen tog jag mig upp för egen maaskin och på fredagkväll fick vi ett rum uppe på neo och det underlättade mycket!


   


Det gick upp och ner med andningen ibland kunde de skruva av syrgasen helt men så blev hon sämre igen och ingen förstod riktigt vad det berodde på då. Vi blev väldigt väl omhändertagna av personalen iaf och vi fick ge mat och byta blöja och allt som man gör som nybliven förälder dock orkade hon inte amma så jag fick pumpa och så sondade vi henne. Hon kräktes upp en hel del så de beslöt att hon skulle få dropp som kompletering men då var problemet att hitta ett kärl att sätta dropp i då hon var extremt svårstucken. Efter två timmars försök att sätta infart beslöts det att sätta det i naveln. Detta fick till följd att vi knappt kunde hålla henne eftersom de var rädda att den skull lossna och det var hemskt! Först fick vi besked att vi inte kunde hålla henne men sen kom det en mer erfaren sjuksköterska och då fick vi hålla  henne. :)


På lördagen eller söndagen hörde de iaf att blåsljud så det gjordes ett ul på måndagkväll. Läkaren sa innan att hon skulle göra undersökningen först och först efteråt berätta för oss vad hon såg. Hon hade med sig en kollega och även om jag inte är sjukvårdsutbildad förstod jag att nåt inte var som det skulle iaf! Efter berättade hon att hon tyckte att det såg ut som truncus och hon var nästan helt säker på det men hon ville iaf kolla med Lund. Detta var vid 17 tiden och en timme senare var det bekräftat. 


Både jag och Lars bröt såklart ihop och undrade vad händer nu! Läkare förklarade att detta hjärfelet vill de operera under de första levnadsveckorna och att vi skulle ställe in sig på att åka ner till Lund inom de närmaste dagarna. Så det var bara att åka hem och packa om och ringa anhöriga och berätta vad som hänt. Tillbaka på sjukhuset fick vi veta att de tänke operera på onsdagen och att det inte fanns något ambulansflyg på tisdagen så klockan 22 på måndagen flög jag och Nova tillsamamans med läkare och sköterska ner til Lund. Lars fick åka reguljärt på tisdagen. 


Fortsättning följer..

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Hej
Den här bloggen handlar om mig Matilda, min sambo Lars och min dotter Nova och hur livet ser ut med ett barn med ett hjärtfel.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards